Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Bublé verslaafd aan shoarma

Shownieuws

Michael Bublé heeft een verslaving overgehouden aan zijn bezoek aan Amsterdam: shoarma. "O mijn God, wat was dat lekker."

Michael Bublé heeft een aparte verslaving overgehouden aan zijn laatste bezoek aan Amsterdam: shoarma. "Ik kreeg in mijn hotelkamer een broodje shoarma voorgeschoteld. O mijn God, wat was dat lekker, ik kon het gewoon niet geloven", lacht de 31-jarige Canadese zanger. "Ik zat te eten als het tekenfilmfiguur Homer Simpson, de knoflooksaus liep langs mijn kin naar beneden en het kon me helemaal niets schelen."

Sinds zijn doorbraak reist de zanger de hele wereld over en hij heeft al veel steden gezien. Amsterdam heeft echter een speciaal plekje in zijn hart. "Het is echt waar, ik ben dol op die stad", bekent Bublé aan Novum Nieuws. Naar verluidt denkt de zanger erover om een appartementje te kopen in onze hoofdstad.

Bublé was in Nederland om zijn derde studio-album te promoten. Eerder deze week debuteerde het album op de eerste plaats in de Mega Album Top 100. "Dat vond ik echt fantastisch om te horen", vertelt de entertainer. De zanger ontving zondag in Laren een gouden plaat voor 'Call me irresponsible'. In de eerste week gingen meer dan 35 duizend exemplaren van het album over de toonbank.

Hij heeft de cd niet zomaar 'Call me irresponsible' genoemd. "'Call me Bob' zou nergens op slaan, dus ik vond dit wel leuk", grapt Bublé. "Ik ben zelf nogal een onverantwoordelijk type. Mijn moeder vond het dan ook meteen een perfecte titel."

Bublé is van mening dat onverantwoordelijk gedrag niet altijd iets negatiefs hoeft te zijn. "Als je verliefd wordt gedraag je je eigenlijk ook best onverantwoordelijk, want daarmee breng je jezelf én degene aan wie je je hart verliest in een onzekere positie."

De zanger gedraagt zich momenteel zéér onverantwoordelijk, want hij is smoorverliefd op zijn vriendin Emily Blunt. Het stel, dat alweer twee jaar samen is, ontmoette elkaar backstage na een concert van Bublé. De 24-jarige Britse actrice, die een rol speelde in 'The devils wears Prada' en een Golden Globe won voor haar rol in de serie 'Gideon's daughter', is inmiddels bij haar zingende vriend ingetrokken in Vancouver.

Bublé heeft in het verleden ook in enkele films gespeeld. "Ja, allemaal soft porno, ik was altijd de pizzabezorger die zijn broek uittrok", vertelt hij. "Ik ben nu wel klaar voor het hardere werk." In werkelijkheid speelde hij kleine rollen in 'Duets' (2000), met Gwyneth Paltrow, 'Totally blonde'(2001) en 'The snow walker' (2003). Naar eigen zeggen zal hij niet snel terugkeren op het witte doek, hij voelt zich meer op zijn gemak op het podium. "Ja, op het podium gaat het tenminste niet allemaal om mijn goddelijke lichaam", lacht de entertainer.

De meeste nummers die hij op 'Call me irresponsible' van een moderne twist voorziet, zijn al favorieten van Bublé sinds zijn vroege jeugd. Hij deelde zijn passie voor de muziek van Frank Sinatra, Tony Bennett en Ella Fitzgerald met zijn opa. Samen brachten ze uren door bij de platenspeler.

Het was ook de opa van Bublé die de eerste optredens van zijn kleinzoon regelde. Michael was te jong om op te treden in bars, maar zijn grootvader bedacht een oplossing. De gepensioneerde loodgieter bood zijn diensten gratis aan, maar dan moesten de bars wel de jeugdige zanger op laten treden. Zo geschiedde en dankzij opa Mitch had Bublé voor zijn grote doorbraak al heel wat podiumervaring opgedaan. "Mijn opa is zó trots op me. We moeten hem tegenwoordig bretels omdoen, want anders knalt hij uit elkaar van trots."

Bublé schreef twee nummers voor zijn nieuwe album, 'Lost' en 'Everything'. De zanger heeft in de loop der jaren genoeg songs geschreven om een album mee te vullen, maar zal dat naar eigen zeggen nooit doen. "Nee, dat ambieer ik helemaal niet", bekent Bublé. "Ik vind het belangrijk dat klassiekers van mijn idolen als Tony Bennett en Frank Sinatra bewaard blijven en ik ben blij dat ik daaraan op mijn eigen manier kan bijdragen."

"Als ik slim was, zou ik een cd maken met alleen maar zelfgeschreven materiaal", vervolgt hij. "Als nummers zelfgeschreven zijn, loop je namelijk helemaal binnen. Nu kost het me letterlijk miljoenen aan royalties om de nummers van anderen op te nemen." Dat interesseert de zanger echter niet. "Ik wil iets maken waar ik trots op kan zijn en waar ik achter sta. Ik geloof in karma: ik krijg iets moois terug voor wat ik nu doe."

Op 10 oktober staat Michael Bublé in Ahoy Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen