Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia laat niets aan toeval over

Shownieuws

Edsilia Rombley laat niets aan het toeval over als het om haar deelname aan het Songfestival gaat. Ze neemt daarom een eigen regisseur mee naar Helsinki.

Edsilia Rombley laat niets aan het toeval over als het om haar deelname aan het Eurovisie Songfestival gaat. Ze neemt daarom een eigen regisseur mee naar het festival. Televisieregisseur Guus Verstraete gaat met haar mee naar Helsinki om ervoor te zorgen dat alles perfect in beeld wordt gebracht'. Dat vertelt de 29-jarige zangeres op songfestival.web-log.

De 59-jarige Verstraete, die is getrouwd met Simone Kleinsma, heeft grote spelshows op zijn naam staan. Hij is ook de regisseur van het programma Mooi! Weer de Leeuw. Edsilia maakte in februari in die show bekend met welk nummer ze naar Helsinki afreist. Ze koos voor het nummer 'Nooit meer zonder jou', dat is geschreven door haar echtgenoot Tjeerd Oosterhuis. Later besloot ze het nummer in het Engels te gaan zingen, onder de titel 'On top of the world'.

Edsilia, die in 1998 vierde werd op het festival met het nummer 'Hemel en aarde', is vastbesloten de touwtjes in eigen handen te houden. "Er was toen een te grote groep die invloed wilde hebben op de uitvoering van het nummer. Nu laat ik me wel adviseren, maar de beslissingen worden genomen door mezelf, het management en de platenmaatschappij." Ze vertelt dat ze daarom Stanley Burleson heeft gevraagd voor de choreografie en dat ze zelf haar danseressen heeft uitgezocht.

Op 10 mei moet Edsilia het in Helsinki opnemen tegen 27 andere kandidaten. Daarvan mogen tien acts door naar de finale, die op 12 mei plaatsvindt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen