Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochter voor Deens kroonprinselijk paar

Shownieuws

De Deense kroonprinses Mary is zaterdagmiddag om 16.02 bevallen van een gezonde dochter. Zij is het eerste Deense prinsesje sinds 1946.

De Deense kroonprinses Mary is zaterdagmiddag bevallen van een gezonde dochter. Ze schonk in het universitaire ziekenhuis van Kopenhagen om 16.02 het leven aan een meisje. De baby is vijftig centimeter lang en weegt 3350 gram. Moeder en dochter maken het goed, laat het koningshuis weten. Kroonprinses Frederik was gedurende de bevalling in het ziekenhuis aanwezig.

De baby is na haar vader en haar achttien maanden oude broertje Christian derde in de lijn van troonsopvolging. Ze is het eerste Deense prinsesje sinds 1946.

De 34-jarige Mary Donaldson, zoals de kroonprinses heette, leerde prins Frederik in 2000 kennen tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Het paar trouwde in 2004 in Kopenhagen.

Op 3 april werd in Nederland ook een prinsesje geboren, Ariane. Zij is de derde dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima en na haar vader en twee zusjes vierde in de lijn van troonsopvolging.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen