Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dana Winner dankzij perfectie naar de top

Shownieuws

Dana Winner is een perfectionist en dat legt haar geen windeieren. Deze maand kwam het verzamelalbum 'Platinum' uit met zestig van haar liedjes.

Ze mag dan een smetteloze reputatie hebben, de Vlaamse zangeres Dana Winner is geen gemakkelijke. "Eigenlijk schuilt er een echte kwajongen in mij", lacht de blondine. "Ik weet wat ik wil en zal dat kenbaar maken ook. Ik houd van punctualiteit en ben daardoor niet altijd even gemakkelijk", weet ze. "Ik ben een betweter. Wie het niet gelooft, hoeft mijn moeder maar te bellen."

Toch heeft haar drang naar perfectie Winner geen windeieren gelegd. Ze verkocht 1,7 miljoen albums en deze maand kwam het collector's item 'Platinum' uit, met daarop zestig van haar nummers. "Ik wilde dat dit album er kwam, zodat fans al hun favoriete liedjes gemakkelijk terug kunnen vinden." En zo bevatten de drie schijfjes niet alleen haar hits als 'Woordeloos' en 'De oude man en de zee', maar ook liedjes van haar Engelstalige albums, zoals haar versie van 'Morning has broken' en 'Woman in love' en het nieuwe nummer 'Kom in mijn armen'.

En de fans worden niet alleen via een schijfje op hun wenken bediend. Winner is de komende maanden met speciale 'Platinum'-concerttournee te zien in Vlaanderen en Nederland. De zangeres presenteert de show als een feest van herkenning, waarin ze met vijf muzikanten op een podium staat. "Zo moet er een mooie wisselwerking ontstaan tussen mij en het publiek. En ik kom ook naar Nederland, hè", benadrukt de Vlaamse, die op 13 oktober in het Martinitheater in Groningen en op 21 oktober in het World Forum Theater in Den Haag staat.

Het liedje 'Ik hou van jou', oorspronkelijk gezongen door Maribelle, noemt Winner als één van haar favorieten van het moment, dat ze ook tijdens de concerten zeker zal zingen. "Waar ik ook ben, als ik dat liedje inzet, is het publiek meteen enthousiast. Veel nummers gaan altijd maar over de liefde, maar goed, de wereld draait toch ook om de liefde. Als dat niet gaat, dan gaat de rest ook niet."

Ondertussen heeft Winner ook een single uitgebracht met de Nederlandse zanger Vinzzent, 'Zoals jij tovert met de tijd', dat eerder al als bonustrack te horen was op haar vorig jaar uitgebrachte album 'Als je lacht'. "Bij een duet is het allerbelangrijkste in hoeverre twee stemmen bij elkaar passen. Natuurlijk zou ik zo morgen een liedje willen zingen met Bryan Adams, maar wie weet is dat muzikaal gezien helemaal geen goed idee. Met Vinzzent was dat het wel. Het is een keimooi nummer." Zaterdag brengen de twee het duet ten gehore tijdens het programma Tros Muziekcafé.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen