Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Natalie Portman komt op voor arme moeders

Shownieuws

Natalie Portman vraagt aandacht voor arme vrouwen in ontwikkelingslanden. Zij zet zich in voor een organisatie die microkredieten verstrekt aan ondernemers.

(Novum/AP) - Natalie Portman vraagt aandacht voor arme vrouwen in ontwikkelingslanden. De actrice zet zich in voor de organisatie Finca International, die microkredieten verstrekt aan kleine ondernemers. "Met zo'n lening kunnen ze een bedrijfje beginnen en beter voor hun kinderen zorgen", stelde ze zondag in een interview met het Amerikaanse televisieprogramma This Week. "Het verandert het hele systeem."

De 25-jarige filmster, die onder meer te zien was in de 'Star wars'-trilogie, is vooral geschokt wanneer ze berooide moeders ziet die jonger zijn dan zichzelf. Ze vindt het schrijnend dat ze genoegen moeten nemen met een laagbetaalde baan en slechte arbeidsomstandigheden, omdat er geen alternatief voorhanden is, zo vertelde ze.

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor microkredieten als vorm van ontwikkelingshulp. Zo zette prinses Máxima zich in 2005, tijdens het Internationale Jaar van het Microkrediet, in voor deze vorm van leningverschaffing.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen