Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Moss veroorzaakt modehysterie

Shownieuws

Fashionistas kunnen zich voorbereiden op giftige opmerkingen, haargetrek en trappen met naaldhakken. De collectie van Kate Moss is vanaf maandag verkrijgbaar.

Kate Moss veroorzaakt modehysterie

Fashionistas en paparazzi kunnen zich voorbereiden op giftige opmerkingen, haargetrek en trappen met naaldhakken. De collectie die Kate Moss heeft ontworpen is vanaf maandagavond in één winkel verkrijgbaar: de Topshop op Oxford Circus in Londen. De winkel gaat om 20.00 uur open en sluit om middernacht.

Om te voorkomen dat de sterkste en valste krengen er met alle buit vandoor gaan, mag elke bezoeker niet meer dan vijf kledingstukken kopen. Zo moeten ook de ergste ruzies voorkomen worden. Om liefhebbers nog meer tegemoet te komen heeft Topshop tweeduizend paraplu's klaarstaan, mocht het gaan regenen en de rijen buiten maar langzaam oplossen.

Later in de week is de door Moss ontworpen collectie ook in andere winkels te koop, waaronder het Amerikaanse warenhuis Barneys. De vijftig kledingstukken kosten tussen de 18 euro voor een vestje en 220 euro voor een leren jas. Verder bestaat de collectie uit onder meer skinny jeans, afgeknipte korte spijkerbroekjes en bloemenjurkjes.

Moss heeft met Topshop een deal gesloten van ruim vier miljoen euro. Ze is daarmee een van de vele sterren die zich de afgelopen tijd hebben ingelaten met een winkelketen. Zo hangt de collectie van Madonna bij de H&M en is binnenkort ook de beachwear van Kylie Minogue er verkrijgbaar. Zangeres Lily Allen sloot onlangs een contract met Britain's New Look.

H&M zag door Madonna de winst van de maand maart met zeventien procent stijgen, maar de Britse modepers verwacht dat Moss nog veel meer geld in het laatje van Topshop brengt. Door haar werk als model en haar eigenzinnige eigen stijl wordt Moss meer dan Madonna beschouwt als stijlicoon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen