Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse acteur Jean-Pierre Cassel (74) overleden

Shownieuws

De Franse acteur en tapdanser Jean-Pierre Cassel is donderdagnacht op 74-jarige leeftijd overleden aan kanker. Hij speelde in meer dan tweehonderd films.

(Novum/AP) - De Franse acteur en tapdanser Jean-Pierre Cassel is donderdagnacht overleden. Cassel, die aan kanker leed, speelde de afgelopen 55 jaar in bijna tweehonderd films en tv-producties. Hij is 74 jaar geworden.

Cassel was één van de meest geliefde en veelzijdige acteurs van Frankrijk. Behalve in talloze Franse films, waaronder de komedies 'Les jeux de l'amour' (1960) en 'Le farceur' (1961) van Philippe de Broca, speelde hij in enkele Hollywood-producties. De eerste was 'The happy road' van en met Gene Kelly uit 1957, waarin hij een figurantenrol had. In de jaren zeventig speelde hij Louis XIII in 'The three musketeers' en 'The four musketeers' van Richard Lester. In 'Prêt-à-porter' van Robert Altman uit 1994 was hij Olivier de la Fontaine.

Andere regisseurs met wie hij werkte, zijn Jean Renoir, Claude Chabrol en Jean-Pierre Melville. In de begin volgend jaar te verschijnen film 'Asterix op de Olympische Spelen' is Cassel te zien als de druïde Panoramix.

Twee van de drie kinderen van Cassel, Vincent en Cécile, zijn ook acteur. Vincent Cassel is getrouwd met de Italiaanse filmster Monica Bellucci.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen