Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Olivia Newton-John put steun uit reeks religies

Shownieuws

Olivia Newton-John vindt zichzelf een religieus mens, maar beperkt zich niet tot één enkel geloof. "Je hoeft niet te kiezen", stelt de zangeres.

Olivia Newton-John vindt zichzelf een religieus mens, maar ze beperkt zich liever niet tot één enkel geloof. "Je hoeft niet te kiezen, je kunt je eigen geloofssysteem aanhouden", vertelt ze aan het Britse persbureau Reuters.

Voor haar nieuwste album 'Grace and gratitude' speelde ze leentjebuur bij vele religieuze stromingen. Het Tibetaanse en Japanse boeddhisme, de islam en het jodendom waren inspiratiebronnen voor de zangeres en actrice, die in 1978 wereldberoemd werd door haar rol in de filmmusical 'Grease'.

De spirituele reis hielp de nu 59-jarige Newton-John het verlies van haar partner Patrick McDermott te verwerken. Hij verdween in 2005 spoorloos, tijdens een boottochtje voor de kust van Californië. "Het schrijven van muziek heeft me ontzettend geholpen", stelt de artieste. "Het is een troost om liedjes op te nemen, net als het schrijven in je dagboek of het maken van een gedicht."

Haar strijd tegen borstkanker, waarvoor zij begin jaren negentig succesvol werd behandeld, speelt geen grote rol meer in het leven van de zangeres. Ze zet zich regelmatig in voor kankeronderzoek, maar weigert bang te zijn voor het terugkeren van de ziekte. "Ik zie het niet meer als een gevecht", stelt ze. "Als je steeds bang bent dat het terugkomt, maak je jezelf gek. De kracht van de geest is heel sterk en je moet proberen je te concentreren op positieve dingen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen