Kies je favoriete radiostation

Dossiers

James Doohan maakt eindelijk laatste reis

Shownieuws

De as van acteur James Doohan, die de technicus Montgomery Scott ('Scotty' ) speelde in Star Trek, wordt zaterdag met een raket de ruimte ingeschoten.

James Doohan maakt eindelijk laatste reis

(Novum/AP) - De as van de twee jaar geleden overleden acteur James Doohan, die de technicus Montgomery Scott ('Scotty' ) speelde in Star Trek, wordt zaterdag met een raket de ruimte ingeschoten. De laatste reis van de acteur werd een paar keer uitgesteld, maar nu verloopt alles volgens plan. Dat heeft Celestis, het Texaanse bedrijf dat de reis verzorgt, laten weten.

De raket, die ook de as van tweehonderd anderen bevat, wordt gelanceerd vanuit Las Cruces, in de Amerikaanse staat New Mexico. Aan boord bevinden zich ook een cd met elfduizend condoleances en alle fanmail van Doohan. De familieleden van de overledenen betaalden 495 dollar (372 euro) om een paar grammen as van hun geliefden in de raket te laten plaatsen.

In de serie Star Trek was Scotty verantwoordelijk voor het transport van personeel van ruimteveer Enterprise naar onbekende planeten. Het bevel dat daarbij hoorde, werd legendarisch: "Beam me up, Scotty." Doohan, die in juli 2005 op 85-jarige leeftijd overleed, gebruikte die leuze ook als titel van zijn autobiografie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen