Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oliver Stone maakt spotje tegen Irak-oorlog

Shownieuws

Oliver Stone werkt aan een tv-reclame waarin hij de oorlog in Irak door president Bush veroordeelt. Hij werd voor het spotje gevraagd door twee actiegroepen.

Oliver Stone werkt aan een reclamespot waarin hij de oorlogsvoering in Irak door de Amerikaanse president George Bush veroordeelt. De filmregisseur werd voor het televisiespotje gevraagd door twee Amerikaanse actiegroepen die het niet eens zijn met het regeringsbeleid. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

De 60-jarige regisseur, die op eigen verzoek naar Vietnam werd uitgezonden om voor Amerika te vechten, maakt zich zorgen over de troepen. "Onze leiders in Washington zeggen dat ze onze troepen steunen", zei Stone. "Maar degenen die het meeste lijden onder het beleid zijn de troepen zelf."

Het spotje zal bestaan uit video-interviews met soldaten en hun familieleden, die zich uitspreken tegen de oorlog. De reclame moet in de komende weken te zien zijn.

Stone verwerkte zijn ervaringen in Vietnam in de filmklassieker 'Platoon'. In 'Born on the fourth of july' komt het lot van oorlogsveteranen aan bod.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen