Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Brits Songfestivalnummer is plagiaat'

Shownieuws

De Zweedse zangeres Pandora beweert dat de Britse inzending voor het Eurovisie Songfestival, 'Flying the flag', plagiaat is.

De Britse inzending voor het Eurovisie Songfestival, 'Flying the flag' van de band Scooch, is plagiaat. Dat zegt de Zweedse zangeres Pandora. Het nummer zou te veel lijken op haar nummer 'No regrets', dat in 1999 uitkwam. Dat meldt de Zweeds-Britse krant The Local.

Vooral het refrein zou veel weg hebben van 'No regrets'. De zangeres eist nu dat de inzending van Groot-Brittannië gediskwalificeerd wordt.

De schrijvers van het Britse nummer lijken zich geen zorgen te maken. "Ik heb dat lied nog nooit gehoord, volgens mij is het in Groot-Brittannië niet eens uitgebracht", liet tekstschrijver Morten Schjolin weten op de Deense Songfestival-website Esconnet. Ook de BBC, die de Britse voorronde van het songfestival uitzond, verzekert dat van na-aperij geen sprake is.

Pandora waagde in 2003 en in 2004 een poging om voor Zweden uit te komen op het Songfestival. Ze was vooral populair in de jaren negentig, maar daarna ging haar carrière bergafwaarts. In 2000 kwam Kylie Minogue met een cover van haar nummer 'On a night like this', die de tweede plaats in de Britse hitlijsten haalde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen