Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jochem van Gelder droomt van muziekcarrière

Shownieuws

Jochem van Gelder doet niet voor spek en bonen mee aan 'So you wannabe a popstar'. "Als ik win, ga ik zeker een cd opnemen", zegt de presentator.

Jochem van Gelder doet niet voor spek en bonen mee aan de talentenjacht 'So you wannabe a popstar'. "Ik vind het heel leuk om mee te doen", zegt de presentator. "Maar als ik win, ga ik zeker een cd opnemen."

Ook als hij de show voortijdig moet verlaten, wil de 43-jarige televisiemaker de kans aangrijpen om zijn zangcarrière nieuw leven in te blazen. "Ik heb al een cd met Sinterklaasliedjes gemaakt", vertelt hij. "Maar dit is een mooie gelegenheid om iets meer te doen op dat gebied."

Gemakkelijk valt het zingen hem niet. "Ik blijk al jaren verkeerd te zingen", zegt hij. "Ik heb helemaal opnieuw geleerd hoe ik moet ademen. Op de lange termijn is dat een voordeel, maar nu kost het me nog veel energie om die technieken in de praktijk te brengen."

Van Gelder gaf al eerder aan meer te willen dan werken met en voor kinderen. De presentator, die bezig is met het achtste seizoen van de populaire kindershow Praatjesmakers, wil graag entertainmentprogramma's voor volwassenen maken. "Praatjesmakers wil ik zo lang mogelijk blijven doen. Maar ik wil meer dan dat."

Vorig jaar mocht hij bij zijn vaste zender NCRV een poging wagen met de muziekshow De Zingende Zaak. Vanwege tegenvallende kijkcijfers kreeg het programma geen vervolg. Binnenkort gaat de nieuwe talentenjacht Bijna Beroemd van start, die Van Gelder samen met Jetske van den Elsen presenteert.

Hoe enthousiast de presentator ook is over zijn nieuwe programma, hij blijft ietwat sceptisch. Volgens Van Gelder is hem toegezegd dat hij meer shows voor volwassenen mag doen. "Maar als daar uiteindelijk niets van komt, overweeg ik wel om een kijkje te nemen bij andere zenders."

Volgende week zondag wordt de honderdste aflevering van Praatjesmakers uitgezonden. Vrijdag komt Van Gelder weer in actie in 'So you wannabe a popstar'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen