Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clouseau slaat ruigere wegen in

Shownieuws

Het nieuwe album van Clouseau is volgens de bandleden ruiger dan hun vorige platen. 'Vonken en vuur' bereikte in de voorverkoop al de platinastatus.

Het nieuwe album van Clouseau is een stuk ruiger dan de vorige platen van de Belgische formatie. Op 'Vonken en vuur', dat vrijdag uitkomt, staan 'nogal wat stevige songs met behoorlijk wat gitaarwerk', zegt bandlid Kris Wauters. "Het klinkt gewoon ongelooflijk ruig", lacht hij. "We vinden dat de titel van het album de lading goed dekt."

De laatste cd van Clouseau, 'Vanbinnen', stamt uit 2004. Daarna is de band niet bewust een ruigere weg ingeslagen, zegt zanger Koen Wauters. "Het is de weg die de nummers eigenlijk zelf gedicteerd hebben", vertelt hij. "Het nummer begeleidt je, zeg maar. Zeker als het een goed nummer is. En ditmaal ging het vaak de wat energiekere kant op."

Ook Kris vindt dat het stevigere werk niet helemaal nieuw is voor Clouseau. "Als je oude singles als 'Vanbinnen' en 'Dans' hoort, is dat ook behoorlijk stevig. Dat is echt niet allemaal heel braaf." Maar hij gelooft ook dat de band toe was aan wat ruiger werk. "Zowel wij als het publiek mogen wel eens een schop onder hun kont krijgen, vinden wij."

De Belgische platenzaken hebben in elk geval vertrouwen in het nieuwe geluid van de band, die hits scoorde als 'Anne' en 'Daar gaat ze'. 'Vonken en vuur' is nog voor de start van de verkoop al goed voor platina. Inmiddels zijn 47 duizend exemplaren van het album naar platenzaken gebracht.

Dat brengt wat teweeg bij de bandleden. "Het doet ons zeker iets om een platinaplaat te krijgen", vertelt Koen. "Het wil eigenlijk zeggen dat onze single 'Vonken en vuur' veel vertrouwen heeft geschonken aan platenzaken. Zij verwachten kennelijk dat ons plaatje goed zal gaan verkopen. Ik hoop dat ze gelijk hebben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen