Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beste vriend Jan Smit in 'Jesus Christ Superstar'

Shownieuws

De beste vriend van Jan Smit, Kees Tol, speelt een van de apostelen in de rockopera 'Jesus Christ Superstar'. De première van de Volendamse editie is woensdag.

De beste vriend van Jan Smit, Kees Tol, speelt een van de apostelen in de rockopera 'Jesus Christ Superstar'. De Volendamse versie van de musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice wordt muzikaal geleid door de vader van Kees, componist Thomas Tol. De première van het muziekspektakel vindt woensdag plaats in een evenementenhal in het vissersdorp.

Thomas Tol begon zijn muzikale carrière in de band 'Empty-hearts', waarin ook Jan Keizer van BZN zat. Hij heeft daarna bijna twintig jaar als toetsenist bij BZN gespeeld, waarvoor hij bijna alle nummers componeerde. Tegenwoordig schrijft hij nummers voor Jan Smit.

Jezus Christus wordt gespeeld door Edwin Zwarthoed, de zanger van de Volendamse band Broken chair. Sam Schilder, de broer van Nick van het zangduo Nick en Simon, speelt ook een van de apostelen in de musical. De rol van Maria Magdalena is weggelegd voor Martine Bond, die dit jaar haar debuutalbum 'Bittersweet LOVE' uitbracht.

De voorstelling, die tijdens de Paasdagen te zien is, is al uitverkocht. Wel zijn er nog kaarten verkrijgbaar voor de try-outs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen