Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Linda Wagenmakers beloont geduld met debuut-cd

Shownieuws

Zeven jaar na haar toptienhit met de single 'No goodbyes' is eindelijk het debuutalbum van Linda Wagenmakers uitgebracht. Ze schreef zelf ook een nummer.

Zeven jaar na haar toptienhit met de single 'No goodbyes' is eindelijk het debuutalbum van Linda Wagenmakers uitgebracht. Door persoonlijke problemen van de producer werd de release van het album 'Full circle' voortdurend uitgesteld.

"Iedereen wilde maar dat het snel zou gebeuren en toen raakte de producer overspannen", legt Linda uit. "We moesten toch door met de opnamen en uiteindelijk heb ik maar losgelaten dat het allemaal niet zo snel ging."

De voormalige Songfestivalzangeres initieerde haar eigen gospelalbum en bracht het onder bij platenlabel Equovato, het enige gospellabel in Nederland. Het album staat vol met 'te gekke muziek' die speciaal voor haar werd geschreven. "Mensen die mij kennen en weten hoe ik over dingen denk, hebben speciaal voor mij geschreven", zegt Linda. "Aan deze mensen heb ik mijn verhalen verteld en zij hebben die uitgewerkt tot een song."

De 31-jarige zangeres schreef voor het album ook een eigen nummer. "Het is mijn eerste nummer ooit en dat vind ik heel stoer", vertelt ze vrolijk. "De song 'True' gaat over mensen die de moed hebben de draad weer op te pakken nadat iets in het leven is misgegaan. En dan vooral de manier waarin zij geloven dat het goed is."

Linda, die momenteel druk aan het afvallen is op tv in 'De afvallers met sterren' van SBS 6, gaat met de liedjes van haar cd ook optreden door heel Nederland. "Ik ga eerst optredens geven met band en af en toe ook met mijn eigen gospelkoor Salt erbij", vertelt Linda. "Maar ik heb ook plannen voor een toer langs de theaters."

Mogelijk komt haar cd ook uit in het buitenland. "We kijken eerst gewoon lekker hoe de cd het doet in Nederland", vertelt Linda. "Maar we zijn sowieso wel met het buitenland bezig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen