Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pistool Ian Fleming brengt grof geld op

Shownieuws

Het pistool van Ian Fleming is voor zo'n achttienduizend euro verkocht op een veiling. Het wapen was speciaal gemaakt voor de auteur van de James Bond-boeken.

Het pistool van Ian Fleming is woensdag voor een kleine achttienduizend euro verkocht op een veiling in Londen. Dat meldt de Britse omroep BBC. Het wapen, een Colt Python .357 magnum, was speciaal gemaakt voor de auteur van de James Bond-boekenreeks. Het vuurwapen was een cadeau van de Amerikaanse wapenfabrikant Colt Company.

Het wapen werd geveild met een brief van het bedrijf en het boek Goldfinger, het verhaal waarin het wapen wordt gebruikt. Het geveilde pistool met de ingegraveerde tekst 'Presented to Ian Fleming by Colt's patent fire arms mfg.co', verkeert in goede staat.

De Brit Fleming schreef na de Tweede Wereldoorlog zijn eerste Bond-boek, 'Casino Royale'. Het fictieve personage James Bond, geheim agent 007 met zijn 'license to kill', had veel succes. Fleming schreef in totaal veertien boeken, waaronder 'Dr. No', 'From Russia with love' en 'The spy who loved me'. Diverse boeken werden verfilmd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen