Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrouw Scott Weiland is manisch-depressief

Shownieuws

De vrouw van Scott Weiland stak zijn kleding in brand omdat de medicatie voor haar manisch-depressieve stoornis niet klopte. Dat stelt ze in een verklaring.

(Novum/AP) - De echtgenote van zanger Scott Weiland wijt haar uitbarstingen afgelopen weekeinde aan een verkeerde dosering medicijnen. De 31-jarige Mary werd zaterdagnacht opgepakt nadat ze een berg kleren van haar man in brand had gestoken. In een officiële verklaring stelt ze dat ze 'instabiel' was omdat de medicatie voor haar manisch-depressieve stoornis niet klopte.

Met de arrestatie van Mary wegens brandstichting kwam er een einde aan een onrustig weekeinde voor het koppel. Een paar uur voor de brandstichting werden de voorman van Velvet Revolver en zijn lichtontvlambare vrouw een hotel uitgezet na een echtelijke ruzie. De gealarmeerde politie trof een puinhoop aan in de twee hotelkamers van het stel.

Mary laat weten dat zij verantwoordelijk is voor de vernielde hotelkamers. "Berichten over een vechtpartij in het hotel kloppen niet", stelt ze. "Scott probeerde alleen om me te kalmeren. Ik wil heel duidelijk maken dat hij me op geen enkele manier pijn heeft gedaan. Ik verloor mijn beheersing." Mary noemt Scott juist een grote steun. "Ik ben ontzettend dankbaar dat ik een liefhebbende man heb die voor me zorgt in deze moeilijke periode."

De 39-jarige Weiland richtte twintig jaar geleden met Robert DeLeo de band Mighty Joe Young op, die later The Stone Temple Pilots ging heten. De grungeband hield in 2002 op te bestaan. Een jaar later werd hij zanger van Velvet Revolver, waarvan ook gitarist Slash deel uitmaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen