Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Emmy Award voor Al Gore

Shownieuws

Al Gore wordt in november onderscheiden met de Founders Award, een speciale Emmy. Hij krijgt de prijs voor de lancering van het kabeltelevisiekanaal Current TV.

(Novum/AP) - Al Gore wordt in november onderscheiden met de Founders Award, een speciale Emmy. Dat heeft de organisatie van de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen bekendgemaakt. De voormalige vice-president van de Verenigde Staten krijgt de prijs voor de lancering van het kabeltelevisiekanaal Current TV.

Gore, die ook al een Oscar won voor zijn documentaire 'An inconvenient truth', richtte Current TV in 2005 op met advocaat Joel Hyatt. Zij willen daarmee een alternatief bieden voor de rechtse Amerikaanse media. Het kanaal, dat gericht is op een jong publiek, zendt voornamelijk korte documentaires en nieuwsprogramma's uit. Kijkers kunnen zelf materiaal aanleveren via de website van de zender. Ongeveer een kwart van de programma's is afkomstig van de kijkers.

De Founders Award wordt toegekend aan een persoon of organisatie die 'de culturele grenzen overschrijdt om het publiek te raken', verklaarde voorzitter Bruce Paisner van de Emmy-organisatie. "We zijn in de media-industrie vereerd dat een van de belangrijkste politieke figuren ter wereld onze gelederen is komen versterken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen