Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Voetbalnummer' vervult The Automatic met trots

Shownieuws

The Automatic is er trots op dat de Cardiff City-fans hun single 'Monster' hebben geadopteerd. Fans van de voetbalclub zingen het voor spits Michael Chopra.

The Automatic is er trots op dat de supporters van Cardiff City hun single 'Monster' hebben geadopteerd. Fans van de voetbalclub uit Wales zingen de single van de band uit Cardiff elke wedstrijd om aanvaller Michael Chopra aan te moedigen. De band zelf was er aanvankelijk niet eens van op de hoogte. "Ik houd eigenlijk helemaal niet van voetbal", verklaart zanger Robin Hawkins.

Fans van Cardiff City verdraaiden vorig seizoen de tekst van het nummer 'Monster' van "What's that coming over the hill? It is a monster! It is a monster!" in "What's that coming over the hill? It's Michael Chopra! It's Michael Chopra!" Sindsdien is het nummer niet meer weg te denken van de velden waarop Cardiff City speelt. Hawkins werd er pas na enige tijd op attent gemaakt. "Ik volg het voetbal niet zo, en ben ook geen Cardiff-supporter", stelt de zanger en bassist. "Maar ik vond het erg leuk dat ons nummer zo'n draai kreeg. En ik was er ook heel erg door gevleid."

De vier leden van The Automatic werden uiteindelijk door de club uit hun thuisstad uitgenodigd om een wedstrijd van 'The Bluebirds' bij te wonen en Chopra te ontmoeten. "We moesten met hem op de foto en in de rust op het veld naar de supporters zwaaien. Het was ergens heel grappig allemaal."

Hawkins denkt niet dat het succes van 'Monster' als voetballied en hitsingle een schaduw over The Automatic werpt. "Mensen vragen ons wel vaak of het nummer als een molensteen om onze nekken hangt. Het is waar dat 'Monster' misschien wel groter dan ons is. Maar ik ben er vooral trots op. Ik hoop dat we ooit nog zo'n nummer schrijven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen