Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Connie Breukhoven wint kort geding

Shownieuws

Connie Breukhoven heeft het kort geding dat zij tegen Privé en De Telegraaf aanspande, gewonnen. Beide moeten rectificeren.

Connie Breukhoven heeft het kort geding dat zij had aangespannen tegen weekblad Privé en De Telegraaf gewonnen. Zij worden veroordeeld tot rectificatie van schadelijke mededelingen over Connie Breukhoven en haar Clinic for Injectables, aangezien ze die op geen enkele manier hebben kunnen waarmaken.

De 55-jarige glamourdiva krijgt daarnaast een immateriële schadevergoeding van 4000 euro. Haar man Hans Breukhoven heeft 2000 euro toegewezen gekregen, omdat aannemelijk is dat hij in zakelijke kringen vragen heeft moeten beantwoorden over de door Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds vermelde miljoenenverliezen. De Privé en De Telegraaf draaien ook op voor de proceskosten. Als Connie en Hans Breukhoven verdere immateriële schade vergoed willen zien, moeten zij een bodemprocedure starten.

Uit het vonnis is af te leiden dat Santegoeds vooraf al niet erg zeker van zijn zaak was. Voorafgaand aan en tijdens de zitting deed de roddelkoning samen met De Telegraaf aan Connie een schikkingsvoorstel. Santegoeds was bereid om zonder erkenning van enige aansprakelijkheid een bedrag van tienduizend euro als schadevergoeding en nog eens drieduizend euro als bijdrage in de proceskosten aan de kliniek van Connie te betalen. Dit werd door de blondine geweigerd.

De hoofdredacteur van Privé heeft zijn anonieme bron, die hem inlichtte over de vermeende verliezen die de Clinic for Injectables zou maken, niet prijsgegeven tijdens het kort geding. Uit het vonnis blijkt dat Santegoeds met deze bron meermaals over veel aspecten van het leven van de Breukhoventjes heeft gesproken. Volgens de informant van Santegoeds is de relatie tussen Hans en Connie ernstig bekoeld. Het lijkt erop dat deze bron ook het verhaal over de vermeende affaire van Hans aan de roddelkoning heeft verteld. Het weekblad onthulde woensdag dat Hans zou een minnares hebben in het Belgische Waterloo. Ditmaal onthield het glamourstel zich van ieder commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen