Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Topadvocaat acht Connie kansloos

Shownieuws

Connie Breukhoven heeft Evert Santegoeds aangeklaagd wegens laster, maar volgens een Utrechtse topadvocaat is ze kansloos.

Connie Breukhoven is kansloos in de zaak die ze wegens laster en smaad heeft aangespannen tegen Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van roddelblad Privé. Dat zegt de Utrechtse strafpleiter Piet Doedens tegen de entertainmentwebsite Sterrenstek. "Ik zou wel tien keer op mijn hoofd krabben voor ik aan deze zaak zou beginnen."

Volgens de advocaat is uit diverse publicaties gebleken dat Connie niet altijd even betrouwbaar is. "Dat is een heikel punt in deze zaak. Strafrechtelijk gesproken liggen smaad en laster niet eenvoudig. Santegoeds moet wel zeer veel feitelijke onjuistheden hebben gepubliceerd, terwijl ik aanneem dat hij zich uitstekend zal hebben gedocumenteerd alvorens tot publicatie over te gaan."

Het blad van Santegoeds schreef onlangs in een artikel dat de Clinic for Injectables van Connie wordt geplaagd door financiële tegenvallers. Privé verloor daarop een kort geding en moest een schadevergoeding betalen van zesduizend euro en werd door de rechter opgedragen een rectificatie te plaatsen.

Hans en Connie Breukhoven nemen daar geen genoegen mee en beginnen een strafzaak omdat het weekblad vorige week opnieuw met vermeende lasterlijke publicaties kwam. Daarbij werden alle pijlen gericht op Hans Breukhoven, die er een minnares op zou nahouden. De Breukhovens hopen dat Santegoeds nu zwaarder wordt gestraft, met een hogere boete of een taakstraf.

Doedens adviseert het stel de zaak te vergeten. Omdat Santegoeds hoor en wederhoor heeft toegepast en de familie zelf de publiciteit niet schuwt, hebben ze volgens hem geen sterke zaak.

Piet Doedens verdedigde in de jaren tachtig met succes de verdachte in de Zaanse paskamermoord. Ook was hij de advocaat van grote criminelen als de Hakkelaar en Charles Z. en was hij een tijdje wekelijks op televisie te zien in de Asoshow bij de KRO.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen