Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Verhoeven krijgt lintje

Shownieuws

Paul Verhoeven krijgt een lintje. De filmmaker is nu Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ook Paul de Leeuw heeft de onderscheiding gekregen.

Paul Verhoeven krijgt een lintje. De filmmaker is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ook presentator Paul de Leeuw heeft de onderscheiding gekregen.

Andere prominente Nederlanders die vrijdag zijn verrast met een lintje zijn cabaretier Bert Visscher, zangeres Mathilde Santing, concertpianist Wibi Soerjadi en Jack Poels, de zanger van Rowwen Hèze. Zij zijn gedecoreerd in de Orde van Oranje-Nassau, de onderscheiding voor mensen die op bijzondere wijze inhoud hebben gegeven aan hun activiteiten en daarvoor waardering verdienen vanuit de samenleving.

In totaal krijgen 3575 Nederlanders aan de vooravond van Koninginnedag een lintje. Dertien van hen zijn onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, die is bedoeld voor mensen die op zeer uitzonderlijke wijze verdiensten hebben geleverd aan de Nederlandse samenleving.

Paul Verhoeven maakte films als 'Turks fruit', 'Soldaat van Oranje', 'Basic instinct' en 'Zwartboek'. Hij is de enige Nederlandse regisseur die echt is doorgebroken in de Verenigde Staten. Paul de Leeuw werd het afgelopen jaar uitgeroepen tot televisieman en omroepman van het jaar. Hij presenteert het Vara-programma Mooi! Weer de Leeuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen