Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Orlando Bloom bekeert zich 'even' tot boeddhisme

Shownieuws

Orlando Bloom trekt zich tijdelijk terug om boeddhist te worden. Hij kwam tot dit besluit toen hij zich realiseerde dat hij alleen nog maar aan het werk was.

Orlando Bloom trekt zich tijdelijk terug om boeddhist te worden. De acteur kwam tot dit besluit toen hij zich realiseerde dat hij alleen nog maar aan het werk was. Dat meldt de Britse krant The Daily Mirror donderdag.

Naar verluidt hangt Bloom de Soka Gakkai-leer aan, een Japanse boeddhistische sekte die wereldwijd ruim twintig miljoen aanhangers heeft. "De filosofie die ik aanhang houdt iets heel anders in dan de hele dag onder een boom zitten navelstaren", vertelt de 30-jarige Brit. "Ik wil gewoon wat tijd en ruimte om tot bezinning te komen."

Deze stap betekent dat de 'Lord of the Rings'-ster tijdelijk afstand neemt van de telefoon en andere communicatiemiddelen. "Hierdoor doe ik de energie op om een grootser leven te leiden", hoopt Bloom.

Naar eigen zeggen heeft de donkerharige acteur jarenlang keihard gewerkt. "Ik heb tussen 'Lord of the Rings' en de laatste 'Pirates of the Caribbean' geen moment meer voor mezelf gehad", vertelt hij. Tijdens een recente trip naar Zuid-Afrika kwam Orlando tot inkeer. "Ik voelde me zo geïsoleerd en kwetsbaar, ik had eindelijk tijd om tot mezelf te komen en na te denken."

Orlando Bloom werd wereldberoemd als Legolas in de 'Lord of the Rings'-trilogie. Verder had hij onder meer rollen in 'Pirates of the Caribbean', 'Troy' en 'Black Hawk Down'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen