Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BBC en Bob Geldof creëren archief over de mens

Shownieuws

De BBC en Bob Geldof werken samen aan het 'grootste sociologische en antropologische project in de geschiedenis'. Het project heet 'The dictionary of man'.

De BBC en Bob Geldof gaan samenwerken aan het 'grootste sociologische en antropologische project in de geschiedenis van de aarde'. De tv-zender en de oprichter van Live Aid zijn van plan om de geschiedenis van iedere menselijke samenleving op deze planeet vast te leggen via internet en televisie. Het project wordt 'The dictionary of man' genoemd. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

De BBC maakt een achtdelige serie 'The human planet'. Geldof maakt met zijn productiemaatschappij Ten Alps negenhonderd films van een half uur die ieder gaan over groepen en stammen die volgens etnologen en antropologen de bouwstenen vormen van de menselijke beschaving.

Bob Geldof zegt dat hij twintig jaar geleden al werd geïnspireerd om het ambitieuze project op touw te zetten toen hij het noorden van Niger bezocht ten tijde van de hongersnood. "Een gouverneur vertelde me dat in dat gebied ooit driehonderd verschillende talen bestonden, maar dat die allemaal verdwenen waren als gevolg van de hongersnood", vertelt de 52-jarige Ier. "Ik miste die stemmen en talen meteen, ook al had ik ze nooit gehoord."

'The human planet' komt waarschijnlijk pas in 2010 op televisie, maar aan de website en het digitale archief wordt al gewerkt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen