Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Begrafenis James Brown nog niet betaald

Shownieuws

De overdadige begrafenis van zanger James Brown, die in december overleed, is tot op heden niet betaald. De rekening bedraagt meer dan vijftigduizend euro.

De overdadige begrafenis van James Brown is tot op de dag van vandaag niet betaald. De trustees van Brown, die zijn geld en bezittingen beheren, hebben nog een bedrag openstaan van meer dan vijftigduizend euro. "Ik wil niet zeuren, maar wil wel graag betaald worden", zegt de begrafenisondernemer. Het gaat om de begrafenis zelf, maar ook om kosten voor het in tact houden van het lichaam van de soulzanger, dat drie maanden opgebaard lag.

Volgens één van de trustees van Brown, Buddy Dallas, zijn de kinderen verantwoordelijk voor de hoge rekening. De advocaat van de kinderen spreekt dit tegen en sommeert de trustees woensdag het niet 'meer dan redelijke bedrag' gewoon te betalen. De zes volwassen kinderen dienden eerder deze week twee klachten in tegen de beheerders. De kinderen beschuldigen hen van het verhandelen van bezittingen van Brown. Ook willen ze voorkomen dat de trustees vrij kunnen beschikken over de bezittingen en het geld dat Brown achterliet. Dallas noemt dit onzinnig. "Het is nergens op gebaseerd", zegt hij.

Ook de laatste partner van Brown, Tomi Rae Hynie, is bezig met een zaak om te bewijzen dat hij de vader is van haar zoontje, James Joseph (5). De twee werden niet genoemd in het testament van de soulzanger. Later deze maand komt de zaak voor de rechtbank.

Brown overleed eind december op 73-jarige leeftijd aan een hartaanval, nadat hij met een longontsteking was opgenomen in het ziekenhuis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen