Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ninthe geeft haar werk nog niet op voor de muziek

Shownieuws

Ninthe combineert haar muziekcarrière voorlopig nog met haar werk in een winkel en in een restaurant. De zangeres krijgt alle medewerking van haar werkgevers.

Ninthe combineert haar muziekcarrière voorlopig nog met haar werk in een winkel en in een Amsterdams restaurant. "Het is lastig nu met alles wat er op me afkomt, want ik weet niet meer zo goed wanneer ik wel of niet kan werken", vertelt de 22-jarige zangeres aan Novum Nieuws. "Ik heb dat ook aangegeven en gelukkig vinden ze het prima."

Wat Ninthe vorig jaar overkwam, leest als een modern sprookje. Na afloop van een open mic-avond in een Amsterdamse club kwam niemand minder dan Shay Haley, lid van N.E.R.D., op haar af. Hij was onder de indruk van haar talent en vroeg haar de volgende dag naar zijn hotel te komen om voor te zingen voor zijn vriend en collega Pharrell Williams.

De nuchtere zangeres nam het allemaal niet zo serieus. Ze werd al eerder teleurgesteld door 'mensen uit het vak' en hechtte daarom niet veel waarde aan het enthousiasme van Haley. Haar verbazing was dan ook groot toen ze twee dagen later een e-mail van hem kreeg. "Hij wilde dat ik met het producersduo Chris & Drop aan de slag zou gaan", vertelt ze.

Ninthe reisde samen met iemand van het management en een cameravrouw af naar Virginia, waar de Neptunes-studio gevestigd is. Alles wat Ninthe deed in de week dat ze in de Verenigde Staten was, werd op video vastgelegd. "Misschien maken we er een documentaire van, maar daar zijn we echt nog helemaal niet mee bezig", vertelt Ninthe. "Het is leuk om te hebben en als we er niets mee doen kan ik het later aan mijn kinderen laten zien."

Ninthe werd bij het grote publiek bekend door haar samenwerking met Lange Frans en Baas B in het nummer 'Zinloos'. "We hebben eigenlijk helemaal geen contact meer", vertelt ze. "We spreken elkaar nog wel eens, maar niet regelmatig."

Op de vraag of ze misschien wel vriendschap heeft gesloten met de mannen van N.E.R.D., antwoordt ze lachend dat ze vrienden voor het leven heeft gemaakt. "Nee hoor, ik heb er goede contacten aan overgehouden, maar ik zou ze niet zomaar opbellen voor een praatje."

Ninthe is tijdens haar verblijf in Virginia niet echt op stap geweest met de succesvolle producers. "We hebben vooral heel hard gewerkt; het was zonde om tijd en geld te verspillen aan uitgaan." Ze vertelt dat ze niet uit mocht en ook niet mocht drinken, omdat ze destijds nog geen 21 was. "We zaten in een restaurant en iedereen was aan de wijn, behalve ik. Ik kreeg een glaasje appelsap." Ninthe wil haar album ook graag uitbrengen in de VS. "We zijn ermee bezig, maar niets is zeker."

Het nog naamloze album ligt naar verwachting snel in de winkels. "We zijn nu nog hard aan het knutselen, maar het komt er snel aan." Het album wordt volgens haar heel divers met afwisselend uptempo- en soulnummers. Het feit dat de hitmachine van Pharrell Williams en Chad Hugo achter de cd zit, is volgens Ninthe geen garantie dat het album aanslaat bij het Nederlandse publiek. "Dat weet je nooit", legt ze uit. "Soms scoren de slechtste albums heel goed en blijven geweldige cd's onopgemerkt."

De eerste single van de plaat verscheen deze week en ligt nu in de winkels. 'Rock girl' werd door Ninthe zelf geschreven en gaat over 'jonge meisjes die de weg kwijt zijn'. "Het is een lekker uptempo nummer, een beetje hiphopachtig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen