Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney daalt in lijst rijkste Britten

Shownieuws

Paul McCartney is gedaald in de lijst van rijkste Britse muzikanten, die jaarlijks wordt samengesteld door de Sunday Times. Dat komt door zijn scheiding.

Paul McCartney daalt in lijst rijkste Britten

Paul McCartney is gedaald in de lijst van rijkste Britse muzikanten, die jaarlijks wordt samengesteld door de Sunday Times. De krant gaat er gemakshalve van uit dat de ex-Beatle ongeveer 146 miljoen euro armer is als de scheiding met Heather Mills eenmaal rond is.

Volgens berekeningen gaat de breuk McCartney ongeveer een kwart van zijn fortuin kosten, dat nu nog wordt geschat op 1,2 miljard euro.

Bovenaan de lijst van rijkste Britten in de muziekindustrie staat Clive Calder, de voormalige platenbons achter acts als Britney Spears en boyband 'N Synch. Hij is de enige multimiljardair in het rijtje, met een geschat vermogen van twee miljard euro.

Musicalmagnaat Andrew Lloyd Webber is gestegen van een derde naar een tweede plaats. Hij zou ongeveer een miljard euro op zijn bankrekening hebben staan. McCartney, die vorig jaar nog op twee stond, moet het nu doen met een derde plaats.

Verder staan in de lijst de man achter Idols, Simon Fuller (660 miljoen euro), Madonna en Guy Ritchie (402 miljoen euro), Elton John (330 miljoen euro) en Mick Jagger (315 miljoen euro).

De meest vermogende band is The Beatles, waarvan de twee leden die nog in leven zijn en de nabestaanden van de twee overleden Beatles samen goed zijn voor anderhalf miljard euro. Dat is meer dan de Rolling Stones, die bij elkaar 835 miljoen euro waard zijn. Ook U2 doet het goed. De Ieren hebben een bedrag van 713 miljoen euro onder elkaar te verdelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen