Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Striptekenaar overlijdt week na collega

Shownieuws

Brant Parker is zondag op 86-jarige leeftijd overleden. De The Wizard of Id-tekenaar overleed een week na de dood van de medebedenker van die strip, Johnny Hart

(Novum/AP) - Brant Parker is zondag op 86-jarige leeftijd overleden. De tekenaar van krantenstrip The Wizard of Id overleed ruim een week nadat de medebedenker van dezelfde strip, Johnny Hart, aan zijn tekentafel aan een beroerte stierf. Parker leed aan de ziekte van Alzheimer en werd vorig jaar eveneens getroffen door een beroerte.

De twee bedachten de strip, die jarenlang in de Volkskrant verscheen als De Tovenaar van Fop, in 1964 en zouden er vervolgens de volgende dertig jaar mee doorgaan. De cartoonisten kregen voor de strip de hoogste Amerikaanse prijs voor striptekenaars, de Reuben-award. In 1997 gaf Parker het stokje over aan zijn zoon, Jeff Parker, die met Johnny Hart bleef samenwerken.

Brant Parker diende tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog bij de Amerikaanse marine. Voor hij als tekenaar met Hart in zee ging, was hij in dienst van Walt Disney, waar hij onder meer meewerkte aan Donald Duck.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen