Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jort Kelder ontving kogelbrief

Shownieuws

Jort Kelder ontvangt sinds half februari regelmatig bedreigingen aan zijn adres. De oud-hoofdredacteur van Quote vond zelfs een kogelbrief in zijn brievenbus.

Jort Kelder wordt sinds half februari regelmatig bedreigd. Hij vond zelfs een kogelbrief in zijn brievenbus. Dat vertelde hij woensdag aan Shownieuws vlak nadat het hoger beroep in de zaak tussen topadvocaat Bram Moszkowicz en Kelder diende bij het Amsterdamse Hof.

De oud-hoofdredacteur van Quote reageert luchtig op de bedreigingen aan zijn adres. "Vroeger kreeg ik kogels door mijn raam en nu krijg ik ze door mijn brievenbus", vertelt Kelder aan Shownieuws. Hiermee doelt hij op de kogels die eind 2003 door de ramen van de redactie van het zakenblad vlogen. Kelder liet woensdag tijdens de zitting doorschemeren dat hij vrienden van advocaat Moszkowicz verdenkt van de aanslag vier jaar geleden.

Kelder won twee maanden geleden het kort geding dat Moszkowicz tegen hem had aangespannen. De advocaat maakte bezwaar tegen uitspraken van Kelder. De journalist maakte Moszkowicz onder meer uit voor 'maffiamaatje'. Ook zou Moszkowicz worden betaald met zwart geld. De advocaat ging na zijn verlies in hoger beroep en naar eigen zeggen wordt Kelder sindsdien bedreigd.

De vriend van actrice Georgina Verbaan laat weten dat het geen zin heeft om hem te bedreigen. "Ik ben een journalist", zegt hij. "Als ze mij iets aandoen staat er wel weer een andere Jort Kelder op."

Voordat de zitting begon, vroeg de rechter of de twee kemphanen de zaak wilden schikken. Hier hadden beide partijen geen oren naar. Op 24 mei doet het Hof uitspraak in de zaak Moszkowicz versus Kelder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen