Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anneke Grönloh speelt hoofdrol in speelfilm

Shownieuws

Anneke Grönloh speelt één van de hoofdrollen in de speelfilm 'Ver van familie' van Marion Bloem. Ze speelt een grootmoeder in de film over een Indische familie.

Anneke Grönloh speelt samen met Terrence Schreurs één van de hoofdrollen in de speelfilm 'Ver van familie' van Marion Bloem. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van de schrijver. De namen van de overige acteurs worden binnen enkele weken bekendgemaakt.

'Ver van familie' is een film over Indische Nederlanders, die in Nederland een nieuw bestaan moesten opbouwen. Grönloh speelt een grootmoeder en Terrence Schreurs heeft de rol van kleindochter op zich genomen. 'Ver van mijn familie' laat een Indische familie van binnenuit zien.

Bloem maakte eerder de documentaire 'Het land van mijn ouders' uit 1983 draaide met veel succes wekenlang in de Nederlandse filmtheaters en haalde uitverkochte zalen. Marion Bloem werd onder meer bekend met haar roman 'Geen gewoon Indisch meisje'.

Producent Erik Schut van Rocketta Film was onder meer betrokken bij de Nederlandse speelfilms Wilde Mossels en Nadine, die dit najaar in première gaat.

De opnamen van 'Ver van familie' vinden vanaf juni plaats in Nederland en Amerika. De film draait volgend jaar in het voorjaar in de bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen