Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guus Meeuwis spreekt luisterboek in

Shownieuws

Guus Meeuwis heeft het jeugdboek 'Leon de slalomkampioen' ingesproken op cd. De reden om zijn medewerking te verlenen, is dat zijn zoon fan is van de boeken.

Guus Meeuwis heeft het jeugdboek 'Leon de slalomkampioen' ingesproken op cd. Het is het eerste boek uit 'De wilde voetbalbende'-reeks van de Duitse schrijver Joachim Masannek. De zogenaamde luistervink cd, dat op 8 mei verschijnt, is een boek op cd dat wordt ingesproken door een bekende Nederlander. De reden voor Meeuwis om zijn medewerking te verlenen is dat zijn zoon fan is van de boeken.

Naast het inspreken van het boek heeft Meeuwis met VOF de Kunstzanger Nol Havens ook de soundtrack gezongen. Het gelijknamige nummer werd speciaal voor het luisterboek geschreven door dichter, cabaretier en presentator Frank van Pamelen.

Het boek gaat over zeven voetbalvrienden voor wie het leven even belangrijk is als voetbal. Maar als het voetbalseizoen begint, is hun voetbalpleintje in beslag genomen door een andere club vrienden. De enige oplossing is een voetbalwedstrijd die de winnaar bepaalt en het plein mag houden.

Meeuwis staat momenteel op nummer één in de Gfk Mega Charts met het nummer 'Tranen gelachen'. Hij geeft in juni twee concerten in het stadion van PSV in Eindhoven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen