Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arrestatie dreigt voor Gere wegens publieke kus

Shownieuws

Een Indiase rechtbank heeft donderdag de arrestatie verordend van de filmster Richard Gere. Hij zoende onlangs de actrice Shilpa Shetty in het openbaar.

Arrestatie dreigt voor Gere wegens publieke kus

(Novum/AP) - Een Indiase rechtbank heeft donderdag de arrestatie verordend van de filmster Richard Gere, omdat hij in het openbaar de actrice Shilpa Shetty heeft gezoend. Ook voor Shetty is een arrestatiebevel uitgevaardigd. Dat heeft het persbureau Press Trust of India gemeld.

De 57-jarige Gere, die India regelmatig bezoekt, omhelsde Shetty op 15 april intens en kuste haar meermaals op de wang tijdens een bijeenkomst om aandacht te vragen voor de ziekte aids. Publiek vertoon van affectie is taboe in India. Een inwoner van de stad Jaipur diende een aanklacht in tegen de 'obscene daad', waarop de rechter de videobeelden opvroeg. Op obsceen gedrag staat in India maximaal drie maanden gevangenisstraf.

De Indiase kranten drukten foto's van de omhelzing af op hun voorpagina's. Shetty, die het Britse programma Celebrity Big Brother won, heeft in het openbaar gezegd dat de omhelzing wat haar betreft niet obsceen was en de media er goed aan zouden doen om meer aandacht te geven aan de aidsproblematiek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen