Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dave Chappelle breekt komisch record

Shownieuws

Dave Chappelle heeft de langste stand-up comedyshow ooit gegeven. De Amerikaanse grappenmaker gaf een zes uur durend optreden in de Laugh Factory in Hollywood.

(Novum/AP) - Komiek Dave Chappelle heeft de langste stand-up comedyshow ooit gegeven. De Amerikaanse grappenmaker gaf een zes uur durend optreden in de Laugh Factory in Hollywood. Volgens de eigenaar van de club was de show een groot succes. "Dave was ongelooflijk. Hij heeft mensen zes uur lang laten lachen."

Het record van Richard Pryor stond vanaf 1980 op twee uur en 41 minuten. Eerder deze maand verbrak Dane Cook die tijd echter met een optreden van drie uur en 50 minuten. Maar hij moet nu dus zijn meerdere erkennen in de 33-jarige Chappelle.

Chappelle bevestigt met het record zijn terugkeer op het stand-uppodium. Hij had zijn carrière in het clubcircuit op een laag pitje gezet vanwege het succes van zijn comedyshow op televisie. In 2005 kwam er echter een abrupt einde aan de Chappelle's show, omdat de komiek niet meer achter het concept stond. Na een rustpauze besloot hij zich vorig jaar weer op stand-up comedy te storten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen