Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM en Uitzendinggemist op YouTube

Shownieuws

Uitzendinggemist en 3FM krijgen elk een eigen kanaal op YouTube. Eerder werd al bekend dat de VPRO met vier kanalen op de videowebsite start.

Uitzendinggemist.nl, de video-portal van de publieke omroep waarop programma's kunnen worden teruggekeken, krijgt een eigen kanaal op YouTube. Ook 3FM krijgt zijn eigen kanaal op de videowebsite. Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) donderdag bekendgemaakt.

Op het 'branded channel' van uitzendinggemist.nl staan vanaf donderdag dagelijks nieuwe fragmenten van diverse programma's. Het 3 FM-kanaal komt met backstagefilmpjes van radio-uitzendingen en registraties van Lowlands en acties als Serious Request.

Vorige week maakte de VPRO ook al bekend met vier kanalen op YouTube te starten. Volgens William Valkenburg, directeur internet coördinatie van de NPO, wil de publieke omroep op deze manier een breder publiek aanspreken. "Wij bieden op internet veel bijzondere content aan. Samenwerking met partijen als YouTube zorgt ervoor dat die content beter vindbaar is en dat we mensen bereiken die onze sites niet of onvoldoende kennen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen