Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yoko Ono getuigt mogelijk tegen Phil Spector

Shownieuws

Yoko Ono, de weduwe van John Lennon, wordt mogelijk als getuige gehoord in de zaak tegen muziekproducent Phil Spector. Hij wordt verdacht van moord.

Yoko Ono getuigt mogelijk tegen Phil Spector

(Novum/AP) - Yoko Ono, de weduwe van John Lennon, wordt mogelijk als getuige gehoord in de rechtszaak tegen de legendarische muziekproducent Phil Spector, die maandag van start is gegaan. Spector wordt onder meer verdacht van de moord op B-actrice Lana Clarkson, die in 2003 dood werd gevonden in zijn landhuis in Californië. De zaak is via de Amerikaanse televisie te volgen.

Volgens de openbaar aanklager is de moord op Clarkson slechts een schakel in een geschiedenis van gewelddaden. Een scala aan vrouwen zou door de jaren heen slachtoffer zijn geworden van de producent. Daarbij zou hij volgens een vast patroon te werk zijn gegaan door eerst dronken te worden, daarna een vrouw mee naar huis te nemen en haar vervolgens te bedreigen met een wapen als ze niet wilde blijven slapen.

Maar ook tegen mannen zou Spector geweld hebben gebruikt. Zo zou hij tijdens muziekopnamen een wapen hebben afgevuurd langs het hoofd van John Lennon. Daarover zou Yoko Ono moeten getuigen.

De advocaat van de 67-jarige Spector houdt vol dat zijn cliënt onschuldig is en dat Clarkson zelfmoord heeft gepleegd. Opvallend detail is dat Spector in een interview met Esquire ooit zei dat Clarkson stierf tijdens een bizarre act waarbij ze het pistool een kus gaf. Verder vindt de advocaat dat de producent slachtoffer is van zijn eigen succes en dat de autoriteiten er op uit zijn een beroemdheid in kwaad daglicht te stellen.

Phil Spector vierde in de jaren zestig hoogtijdagen als producent. Hij werkte samen met The Beatles, Tina Turner en Cher en is de man achter hits als 'Da doo ron ron' en 'To know him is to love him'. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij levenslang krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen