Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Right Said Fred-zanger wil burgemeester worden

Shownieuws

Richard Fairbrass, de zanger van de band Right Said Fred, doet mee aan de verkiezingen voor burgermeester van Londen. Hij wil het rookverbod afschaffen.

Richard Fairbrass, de zanger van de Britse band Right Said Fred, doet mee aan de verkiezingen voor burgemeester van Londen. "Ik ben het zat dat Londen een speeltuin voor de rijken is", zegt de 'I'm too sexy'-zanger tegen de Britse krant the Sun. De verkiezingen vinden volgend jaar plaats.

De 53-jarige Fairbrass heeft al een aantal ideeën waarmee hij aan de slag gaat. Hij wil strijden voor betere woonvoorzieningen voor de arbeidersklasse, is tegen het rookverbod in de horeca en vindt dat de tol die automobilisten moeten betalen om in het centrum van Londen te kunnen komen, afgeschaft moet worden.

Fairbrass zou op het idee zijn gekomen om deel te nemen aan de verkiezingen door een Joodse country & westernzanger uit de Verenigde Staten, Kinky Friedman. Hij ging vorig jaar de strijd aan om gouverneur van Texas te worden met de slagzin 'Hoe moeilijk kan het zijn?'. Hij werd niet verkozen tot gouverneur, maar eindigde op de vierde plaats.

De band Right Said Fred bestormde in 1991 de hitlijsten met het nummer 'I 'm too sexy'. Later dat jaar kwam de hit 'Don't talk just kiss' uit. Daarna bleef het succes in Groot-Brittannië uit en beproefden de heren hun geluk in Duitsland. Momenteel is Fairbrass bezig met een nieuw soloalbum, dat later dit jaar moet verschijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen