Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste legitieme site met songteksten

Shownieuws

Yahoo! lanceert als eerste een legtitieme site voor songteksten. Daarop zijn vele duizenden teksten te vinden van onder meer The Beatles, Bob Dylan en Madonna.

Fans van Madonna zullen nooit meer 'like a virgin, touched for the thirty-first time' zingen nu Yahoo! Music een legitieme website heeft gelanceerd met songteksten. Daarop kunnen bezoekers de teksten van vele duizenden liedjes vinden van artiesten als Prince, Beyoncé, The Beatles, Bob Dylan, U2 en Kate Bush. Het internetbedrijf heeft hiertoe een deal gesloten met Gracenote, het bedrijf dat de rechten van de vijf grootste muzieklabels in handen heeft.

Websites met songteksten zijn al populair, maar Yahoo! zegt de eerste te zijn die officieel toestemming heeft van muziekuitgeverijen om liedteksten te publiceren. De zoekmachine van het bedrijf is zo gemaakt dat een tekst al kan worden gevonden door een specifiek deel van een liedje in te voeren.

Yahoo! is ervan overtuigd dat veel mensen daar gebruik van gaan maken. Bestaande sites hebben teksten die vol fouten zitten en hun bezoekers worden voortdurend geconfronteerd met hinderlijke pop-ups van bijvoorbeeld pornosites. Bij Yahoo! Music Lyrics is daarvan straks geen sprake, zo wordt verzekerd.

Ook hebben muziekliefhebbers volgens Yahoo! vaak ruzie over songteksten. En bij de audities van Idols werd bijvoorbeeld pijnlijk duidelijk dat fans vaak geen flauw benul hebben van wat er daadwerkelijk in hun favoriete liedjes wordt gezongen.

Zo zingt Kate Bush in 'Wuthering heights' niet 'It's me. I'm a tree. I'm a wombat', maar 'It's me, I'm Cathy. I've come home'. En Bananarama zingt in 'Love in the first degree' volgens sommigen 'guilty as a cocoa bean', in plaats van 'guilty as a girl can be'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen