Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit toch op 100%NL

Shownieuws

De muziek van Jan Smit is toegevoegd aan de playlist van 100%NL. Ook is de schorsing van dj Patricia van Liemt, vanwege het draaien van Smit, opgeheven.

Jan Smit toch op 100%NL

De directie van 100%NL heeft moeten inbinden in het conflict met de dj's van het radiostation. Het nummer 'Op weg naar geluk' van Jan Smit is toegevoegd aan de playlist. Ook is de schorsing van dj Patricia van Liemt, die op non-actief was gesteld vanwege het draaien van het nummer, opgeheven. Dat heeft de radiozender woensdag bekendgemaakt.

Van Liemt draaide de afgelopen tijd meerdere malen de muziek van Jan Smit omdat ze het belachelijk vond dat de populaire zanger niet voorkomt in de programmering van de zender. Hierop besloot de directie van 100%NL vrijdag om de dj te schorsen. Meerdere dj's schaarden zich daarop achter hun collega en draaiden ook de muziek van Smit tijdens hun shows. Volgens hen is reden om Smit niet te draaien, namelijk dat hij het levenslied vertolkt -een genre waar de zender niet aan wil-, achterhaald.

Dinsdagavond vond overleg plaats tussen de dj's en de directie, waarop besloten werd het verbod op Jan Smit en de schorsing van Van Liemt op te heffen. "Tijdens het overleg werd duidelijk dat het merendeel van de dj's Jan Smit graag draait", verklaart de zender in een persbericht. "Wat de directie ook overtuigde zijn de enorme hoeveelheden sms'jes en mailtjes die Patricia tijdens het overleg overhandigde. Daarmee hebben de luisteraars overduidelijk laten weten dat ze 100%NL zonder Jan Smit niet compleet vinden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen