Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrouw James Brown mag voogd voor zoontje kiezen

Shownieuws

Tomi Rae Hynie mag kiezen wie haar zoontje vertegenwoordigd in de rechtszaak waarin wordt bepaald of James Brown zijn vader is. Dat heeft een rechter bepaald.

Vrouw James Brown mag voogd voor zoontje kiezen

(Novum/AP) - De laatste vrouw van James Brown, Tomi Rae Hynie, is weer een stapje verder in haar strijd met de beheerders van het testament van haar overleden man. De rechter bepaalde dat ze zelf een voogd mag aanstellen voor haar zoontje. In de rechtszaak wordt geoordeeld of de overleden soulzanger zijn vader is.

In het testament van Brown worden de 5-jarige James Joseph en zijn moeder niet genoemd. Alleen de zes volwassen kinderen van de zanger staan als erfgenamen in het document. Volgens een advocaat van de zanger staan Tomi Rae en kleine James niet in het testament, omdat dit voor de geboorte van het jongetje is opgesteld. Door officieel vast te laten stellen dat de kleuter verwekt is door Brown, hoopt Hynie alsnog mee te kunnen delen in de nalatenschap van haar man.

Een vaderschapstest kan niet worden uitgevoerd voordat er een voogd is aangesteld voor het betreffende kind. Hynie wil graag dat advocaat Stephen Slotchiver haar zoon vertegenwoordigt in de zaak en heeft daar nu dus toestemming voor gekregen. De beheerders van het testament van Brown hadden ook enkele namen aangedragen, maar Hynie is blij dat ze de voogd zelf mag kiezen. "Je gaat mij niet vertellen dat mensen die het een vaderloos kind de afgelopen maanden heel moeilijk hebben gemaakt, nu opeens in zijn belang willen optreden", verklaarde ze.

Brown overleed eind december op 73-jarige leeftijd aan een hartinfarct, nadat hij met een longontsteking was opgenomen in het ziekenhuis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen