Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Snoop Dogg mag Australië niet in

Shownieuws

Rapper Snoop Dogg is de toegang tot Australië ontzegd. Hij heeft een te uitgebreid strafblad, verklaarde minister van immigratiezaken Kevin Andrews donderdag.

Snoop Dogg mag Australië niet in

(Novum/AP) - Rapper Snoop Dogg is de toegang tot Australië ontzegd. Hij heeft een te uitgebreid strafblad, verklaarde minister van immigratiezaken Kevin Andrews donderdag. Calvin Broadus, zoals Snoop Dogg eigenlijk heet, zou deze week naar Sydney vliegen om de MTV Australia Video Music Awards te presenteren. Nu zijn visum is ingetrokken, is dat niet meer mogelijk.

Andrews somde op dat Snoop Dogg lid is geweest van een bende, en daar mogelijk nog steeds banden mee heeft, en dat hij betrokken is geweest bij moorden, overvallen en drugsdeals. "Hij het is niet het soort man dat we in ons land willen."

De 35-jarige Snoop Dogg kan binnen 28 dagen beroep aantekenen tegen het besluit. In februari mocht hij het land nog wel in. Toen bleef hij langer dan zijn visum toeliet en kreeg hij een officiële waarschuwing.

Begin deze maand kreeg Snoop Dogg in de Verenigde Staten een voorwaardelijke celstraf van drie jaar, een proeftijd van vijf jaar en een flinke taakstraf van achthonderd uur opgelegd. Daarmee ontliep hij een celstraf van vier jaar in de zaak waarin hij werd beschuldigd van illegaal wapen- en drugsbezit, die justitie tegen hem had geëist.

Eerder dit jaar was Snoop Dogg ook al niet welkom in Groot-Brittannië. Daarop besloot de rapper enkele dagen langer in Amsterdam te blijven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen