Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dj's willen Jan Smit op 100%NL

Shownieuws

Collega's van de geschorste dj Patricia van Liempt, tonen zich solidair met de radio-dj. Verschillende dj's hebben dinsdag nummers van Jan Smit gedraaid.

Collega's van de onlangs geschorste dj Patricia van Liempt tonen zich solidair met de radiopresentatrice. Verschillende dj's van 100% NL hebben dinsdag nummers van Jan Smit gedraaid, iets waarvoor Van Liempt vrijdag op non-actief werd gesteld. "Ik kan één recalcitrante dj schorsen, maar vijf wordt een beetje lastig", vertelt programmaleider Herbert Visser.

De keuze Jan Smit niet aan de playlist toe te voegen, werd al genomen bij het oprichten van de radiozender, licht Visser toe. "We willen bewust geen volksmuziek draaien, zoals André Hazes, Frans Bauer en Jan Smit. In plaats daarvan wordt echte popmuziek gedraaid, zoals die van Marco Borsato, Kane en Bløf."

Van Liempt draaide de afgelopen tijd meermaals demonstratief muziek van Jan Smit. Visser erkent dat er sprake is van slechte communicatie tussen de dj's en de programmaleiding. "Als programmaleider ben je ook bezig met technische en juridische zaken", legt hij uit. "Soms komen dj's bij me klagen en dan kan ik door tijdsgebrek wel eens bot uit de hoek komen."

Bij overleg op dinsdagavond hoopt Visser de dj's van zijn gelijk te overtuigen. "Ik schat de kans als bijzonder klein in dat we Jan Smit gaan draaien", stelt hij. "Zijn muziek is misschien door de jaren wel wat veranderd, maar het gaat ook om het imago dat aan hem kleeft."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen