Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pierre Kartner schrijft exclusief lied voor Breda

Shownieuws

Pierre Kartner heeft een exclusief lied geschreven voor de stad Breda. Dinsdag presenteert hij het lied. Daarbij is het ook via de kerkklokken te horen.

Pierre Kartner heeft een exclusief lied geschreven voor de stad Breda, waar hij geboren is. Het nummer, dat hij op verzoek van burgemeester Peter van der Velden schreef, is speciaal gemaakt voor de opening van de nieuwe haven op 30 juni, waardoor er weer water door de binnenstad zal stromen.

Kartner presenteert het lied dinsdagavond samen met het Bredaas mannenkoor en de Bredase jazzmuzikant Joep Peeters. De burgemeester treedt dan niet alleen op als gastheer, maar levert ook een bijdrage aan het lied door mee te blazen op zijn trompet.

Tevens zal de beiaardier Jacques Maassen het lied dan spelen op het carillon in de toren van de Grote Kerk in Breda, zodat het lied over de hele stad is te horen. Mogelijk kan de hele stad het lied dan meezingen als de haven geopend wordt.

De 72-jarige Kartner werd als Vader Abraham bekend met nummers als 'Het kleine café aan de haven', 'Wij zijn de wuppies' en 'Het smurfenlied'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen