Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice komt op voor Richard Gere na omstreden kus

Shownieuws

Bollywoodactrice Shilpa Shetty is opgekomen voor Richard Gere, die haar tot woede van de Indiase bevolking publiekelijk gekust heeft. Dat is in India een taboe.

Bollywoodactrice Shilpa Shetty is in de bres gesprongen voor Richard Gere. De acteur heeft zich de woede op de hals gehaald van de Indiase bevolking door Shilpa tijdens een bijeenkomt over aids in New Delhi publiekelijk meerder malen op de wang te zoenen en innig te omhelzen. Het in het openbaar tonen van affectie is in India taboe.

Shetty laat nu weten dat Gere het allemaal goed bedoelde. "Het was juist lief wat hij deed", zegt ze tegen de BBC. "Ik moet speciaal van hem zeggen dat hij niemand heeft willen kwetsen en de Indiase tradities niet heeft willen aantasten. Hij wilde mensen alleen vermaken." Ook zei ze dat Gere zijn excuses aan haar heeft aangeboden en dat de omhelzing een pose was uit de dansfilm 'Shall we dance', waarin Gere de hoofdrol speelde.

Ondanks het taboe zijn de beelden van de kus herhaaldelijk uitgezonden op de Indiase televisie. Shetty is blij met de publiciteit, zegt ze. "Want nu praten mensen tenminste over aids en hiv." De actrice won eerder dit jaar de Britse versie van Celebrity Big Brother. Ze speelde in meer dan vijftig Bollywoodfilms.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen