Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tobey Maguire niet lyrisch over derde 'Spider-man'

Shownieuws

Dolenthousiast was Tobey Maguire niet, na het zien van 'Spider-man 3'. "Ik weet het niet, ik vond het wel grappig", zei hij maandag bij de première in Tokio.

(Novum/AP) - Dolenthousiast was Tobey Maguire niet, na het zien van 'Spider-man 3'. "Ik weet het niet, ik vond het wel grappig", zei de acteur, die maandag bij de wereldpremière in Tokio voor het eerst de uiteindelijke versie van de film zag.

De 31-jarige acteur, die voor de derde keer in de huid van de superheld kroop, lijkt weinig te voelen voor een vierde deel. "Voor mij voelt dit als een afgeronde trilogie", zei Maguire. "Ik ga er niet nog een maken alleen omdat de vorige films succesvol waren."

Wel vond Maguire, die eind jaren negentig doorbrak met films als 'The ice storm' en 'Pleasantville', het leuk om de door een radioactieve spin gebeten Peter Parker te spelen. "Ik heb het gevoel dat we een andere kant van Peter Parker hebben verkend", stelt hij. "Ik heb er echt van genoten."

In het derde deel van de succesvolle filmreeks krijgt de spinnenman de beschikking over nieuwe, duistere krachten, die een donkere kant van de held aan het licht brengen. De actiefilm gaat in Nederland op 1 mei in première.

Als Maguire niet aan een eventueel vierde deel wenst mee te werken, zou collega Jake Gyllenhaal al klaar staan om in te springen. Volgens geruchten is de acteur al gepeild voor de hoofdrol. Daarmee zou hij op het doek worden herenigd met zijn ex-vriendin Kirsten Dunst, die Mary Jane speelt, het liefje van Peter Parker.

Onlangs kwam eveneens aan het licht dat er plannen zijn voor een musicalversie van de bekende strip. U2-bandleden Bono en The Edge zouden zijn aangetrokken voor de muziek en de teksten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen