Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afgebrand huis Johnny Cash blijft behouden

Shownieuws

Barry Gibb wil de resten van de afgebrande woning van wijlen Johnny Cash, waarvan hij eigenaar is, behouden. De fundering blijft liggen voor Cash' fans.

(Novum/AP) - Barry Gibb wil de resten van de afgebrande woning van wijlen Johnny Cash, waarvan hij eigenaar is, behouden. Vorige week bleef na een brand vrijwel niets meer van het huis van de countryzanger over, maar de fundering staat er nog. Gibb, voormalig lid van de Bee Gees, noemt het stuk land 'heilig' en vindt dat het voor eeuwig beschermd moet worden.

De zanger laat de originele fundering voor wat die nu is. Zo kunnen fans van Cash en zijn vrouw June Carter de plek nog bezoeken. Zelf gaat Gibb voor hem en zijn echtgenote iets hoger op het terrein een huis bouwen.

Voordat de brand het huis trof, wilde Gibb het restaureren en er inspiratie opdoen voor nieuwe muziek. Het huis, dat aan een meer ligt in Hendersonville in de Amerikaanse staat Tennessee, werd door Cash bewoond tot aan zijn dood in 2003. Grote namen als Billy Graham en Bob Dylan kwamen er ooit op bezoek. Gibb is sinds vorig jaar de eigenaar van het onderkomen.

Over de oorzaak van de brand van vorige week is nog niets bekend. Wel waren volgens de brandweer bouwvakkers in de weer geweest met een licht ontvlambaar houtconserveringsmiddel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen