Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato krijgt kippenvel van Paul de Leeuw

Shownieuws

Marco Borsato kreeg kippenvel toen Paul de Leeuw vorig jaar, tijdens het Gala van het Nederlandse Lied, zijn nummer 'Opa' ten gehore bracht.

Marco Borsato kreeg kippenvel toen Paul de Leeuw vorig jaar, tijdens het Gala van het Nederlandse Lied, zijn nummer 'Opa' ten gehore bracht. Dat schrijft Borsato op zijn website. De zanger kondigde zaterdag aan dat De Leeuw de hoofdact is bij de tweede editie van de concertreeks Symphonica in Rosso.

De 40-jarige Borsato, die eind vorig jaar met Symphonica in Rosso tien keer in een uitverkocht Gelredome stond, is trots dat hij De Leeuw kan verwelkomen. "Paul is ongelofelijk veelzijdig. Cabaretier, komiek, acteur en een fijne vriend. In dit indrukwekkende rijtje talenten zou je dan ook bijna vergeten dat Paul een fantastische zanger is."

Eerder maakte Borsato al bekend dat hij niet de ster zou zijn in de tweede editie van Symphonica in Rosso. Het succes van de concerten en de daaropvolgende dubbel-cd en dvd, die meermaals platina behaalden, zijn voor de artiest geen reden het kunstje over te doen. "Marco herhaalt zichzelf niet graag", stelde zijn manager eind vorig jaar.

Wel verzorgt de zanger een gastoptreden. Welke andere artiesten vanaf 3 november in Arnhem aantreden is nog onbekend. Vorig jaar waren Lucie Silvas, Ilse DeLange en Andrea Bocelli van de partij. Hoeveel concerten plaatsvinden is nog niet duidelijk.

Net als bij de eerste editie is het thema 'rood'. Ook is er weer een 'anthem' te horen, maakt Borsato bekend. Zijn agentschap The Entertainment Group organiseert de concerten. Paul de Leeuw heeft gekozen voor het nummer 'Blijf (tot de zon je komt halen)'. Zaterdagavond zong hij het nummer tijdens zijn wekelijkse televisieshow Mooi! Weer De Leeuw.

De nu 45-jarige alleskunner heeft sinds 1991 vele cd's en singles uitgebracht. Hij scoorde hits met nummers als 'Vlieg met me mee', 'Blijf bij mij' en 'Ik wil niet dat liegt'. Mooi! Weer De Leeuw is voortdurend het best bekeken programma van de zaterdagavond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen