Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henk Westbroek smeekt om kleine filmrollen

Shownieuws

Henk Westbroek heeft een aparte hobby. Hij speelt graag kleine rolletjes in filmproducties. In 'De scheepsjongens van Bontekoe' speelt hij een rattenvanger.

Henk Westbroek heeft een aparte hobby: hij speelt graag kleine rollen in Nederlandse filmproducties. Dat vertelt de zanger en radio-dj op de set van de nieuwe film 'De scheepsjongens van Bontekoe', waar hij een rattenvanger speelt. "Ik heb de belangrijkste rol van de film", grapt hij. "Ik loop door het beeld terwijl de hoofdrolspelers elkaar bijna vermoorden."

Westbroek vertelt dat hij regisseur Steven de Jong heeft gesmeekt om een rolletje in de film. "Ik ken hem vrij goed en als hij een film maakt, smeek ik hem altijd om mee te mogen doen", lacht hij. "Zo ben ik ook al eens ijscoman geweest in de film 'De schippers van de Kameleon'." Hij was onlangs ook te zien in de alternatieve horrorfilm 'Horzonica' van Ramon Etman. "Daar werd ik lekker opgegeten door allemaal zombies."

De Utrechtse columnist vindt het 'gewoon geinig' om mee te doen aan films. "Ik vond het als kind al leuk om me te verkleden", vertelt hij. "Ik vind het ook heerlijk om rond Sinterklaastijd een Sinterklaaspak te huren en de hele buurt rond te gaan." Hij geniet ervan om 'even iemand anders te zijn'. "Je trekt een raar pak aan en je bent iemand anders. Zo werkt dat toch een beetje."

Ambities om groter filmrollen te spelen heeft Westbroek echter niet. "Ik kan niet acteren", verzucht hij. "En het is toch wel een vak hoor, je moet er toch wel een beetje voor hebben geleerd. Het lijkt allemaal makkelijker dan het is."

'De scheepsjongens van Bontekoe' komt in november in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen