Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BNN en Nova werken aan satirisch nieuwsprogramma

Shownieuws

BNN en Nova werken aan een dagelijkse, satirische nieuwsshow die jongeren meer bij het nieuws betrekt. Of de show op de buis komt, wordt binnenkort besloten.

Jongerenzender BNN en actualiteitenprogramma Nova werken aan een dagelijkse, satirische nieuwsshow. Op die manier hopen ze jongeren meer te betrekken bij het nieuws. Of het programma ook echt wordt uitgezonden, wordt binnen enkele weken besloten. Dat meldt De Volkskrant dinsdag.

De werktitel van de show is De Nieuwste Show en Patrick Lodiers is de beoogde presentator. Daarnaast worden enkele verslaggevers ingezet. Al het nieuws wordt aangeleverd door de redactie van Nova. Dat wordt steeds zo gebracht dat er om te lachen valt, zegt BNN-voorzitter Laurens Drillich in de krant.

De Nieuwste Show is te vergelijken met het populaire Amerikaanse programma The Daily Show, te zien op Comedy Central en gepresenteerd door Jon Stewart. In 2004 zouden tijdens de presidentsverkiezingen meer jonge mannelijke kiezers naar dit programma hebben gekeken dan naar andere nieuwsuitzendingen.

Of de Nederlandse show daadwerkelijk op televisie komt, hangt af van de kosten van het project.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen