Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veiling rechten van boek O.J. Simpson uitgesteld

Shownieuws

De veiling van de rechten van het niet uitgebrachte boek 'If I did it' van O.J. Simpson is uitgesteld. Het bedrijf dat de deal sloot voor het boek is failliet.

(Novum/AP) - De veiling van de rechten van het niet uitgebrachte boek 'If I did it' van O.J. Simpson is uitgesteld. Lorraine Brook Associates, het bedrijf dat vorig jaar de deal voor het boek sloot met uitgever HarperCollins, is failliet verklaard. Dit betekent dat er geen verdere actie kan worden ondernomen voordat een rechter zich opnieuw over de zaak buigt.

Vorige maand besloot een rechter dat de rechten van het boek moesten worden geveild. De opbrengst van de veiling zou ten goede komen aan de nabestaanden van Ron Goldman, voor wiens dood Simpson tien jaar geleden aansprakelijk werd gesteld. De veiling stond gepland voor komende dinsdag.

De uitgever besloot eind vorige jaar het gewraakte boek niet uit te brengen vanwege de ontstane publieke verontwaardiging. O.J. Simpson houdt tot op heden vol onschuldig te zijn aan de moorden op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ron Goldman, maar beschrijft in het boek hoe hij de moorden zou hebben gepleegd als hij het gedaan zou hebben.

Een advocaat van de nabestaanden van Goldman noemde de faillietverklaring van Lorraine Brook Associates de laatste poging van Simpson om de veiling te voorkomen. "Het is zijn laatste redmiddel", stelt hij. Lorraine Brook Associates staat op naam van de vier kinderen van Simpson. De vader van Ron Goldman beschuldigde de voormalige footballster ervan het bedrijf te hebben opgericht om de opbrengsten van het boek naar toe te sluizen, zodat de familie Goldman er niet aan kon komen.

Bij de veiling van de rechten gaat het de familie Goldman niet alleen om het geld. De familie wil boven alles voorkomen dat Simpson het boek in de toekomst alsnog uitbrengt. "In geval van nood brengen we zelf een bod uit", zei de advocaat van de nabestaanden hier eerder over. "We doen alles om te voorkomen dat de rechten uiteindelijk terugkomen bij Simpson."

O.J. Simpson werd in 1994 na een spectaculaire, op de televisie te volgen achtervolging gearresteerd wegens de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. De zittingen van het vier maanden durende strafproces werden in de VS rechtstreeks op televisie uitgezonden en de rechtszaak hield de Amerikanen al die tijd in de ban. Simpson werd vrijgesproken, maar werd later in een civiel proces dat de familie Goldman had aangespannen wel aansprakelijk gesteld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen