Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guus Meeuwis komt binnen op één

Shownieuws

'Tranen gelachen', het nieuwe nummer van Guus Meeuwis, komt binnen op de eerste plaats in de Top 40. "Het is bijna niet te geloven, wat fantastisch."

'Tranen gelachen', het nieuwe nummer van Guus Meeuwis, komt volgende week binnen op de eerste plaats in de single top 100 van de Gfk Mega Charts. "Het is bijna niet te geloven, wat fantastisch", reageert de Brabantse zanger. "Reken maar dat ik straks een grote fles champagne laat knallen. Ik zal op jullie proosten, want ik heb dit wederom aan jullie te danken", richt hij zich op zijn website tot zijn fans.

Het is niet de eerste keer dat Meeuwis bovenaan de hitlijsten prijkt. In 1995 brak hij door met de nummer 1-hit 'Het is een nacht', die maar liefst 27 weken in de Top 40 bleef staan. Een jaar later haalde het nummer 'Per spoor (kedeng kedeng)' ook de eerste positie. Ook de cover van het nummer 'Geef mij je angst' van André Hazes kwam in 2005 op de eerste plaats van de Top 40 terecht.
Zondag kreeg Meeuwis in de uitzending van het tv-programma 'Life & Cooking'een Gouden award uitgereikt voor zijn cd 'Live in het PHilips Stadion'. De gelijknamige dvd werd eerder ook al met goud bekroond.

In de Mega album top 100 is het album van dj Tiësto 'Elements of life' omhoog geschoten naar nummer één. Van deze cd, die vorige week nog op negenentachtig stond, gingen al meer dan veertigduizend exemplaren over de toonbank. Daardoor was het album bij de release al goud.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen